top of page
  • Writer's pictureTroy

DECIAO HIGHBALL COLLECTION

Updated: Apr 23, 2021

Deciao with a kick, cocktails maken met Deciao


Cocktails, je komt ze tegenwoordig overal tegen en zeker in deze tijd is het een populaire bezigheid voor thuis. Troy kroonde zich in 2018 tot beste bartender van Nederland en heeft ondertussen ruim 7 jaar ervaring als bartender. Hij ontwikkelde onze Deciao Highball Collection en neemt jullie mee in de wereld van smaak en cocktails.


Als we praten over de ‘Highball Collection’ is het ten eerste denk ik belangrijk om te begrijpen wat een ‘highball’ is. De term ‘highball’ refereert naar het glas waar de cocktail in wordt geserveerd, dit zijn hoge glazen. Deze glazen zijn echter niet te verwarren met de bekende ‘longdrinkglazen’, deze worden vaak gebruikt voor frisdrank, maar zijn een stuk smaller. Naast het glaswerk is ook de opbouw van de cocktail kenmerkend voor de categorie. Een highball bestaat over het algemeen slechts uit drie ingrediënten: een basisdrank (bijv. gin), een mixer (Deciao) en een garnering (bijv. limoen). De cocktails zijn hierdoor makkelijk en snel te maken. Voorbeelden van bekende highball cocktails zijn: Gin & Tonic, Moscow Mule, Scotch & Soda en de Cuba Libre.


Highballs hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen, ook in de top van de cocktail scene. Ondanks de simplistische aard van de categorie kunnen highballs helemaal naar eigen hand worden gezet. Zo is het mogelijk om je eigen mixers/soda’s te maken, de basisdrank kan door verschillende methodes als ‘fatwashing’ en ‘infusie’ worden beïnvloed en ook de aan garnering kan worden getweakt door deze bijvoorbeeld te drogen. Met de kennis, creativiteit en kunde van de bartenders is er tegenwoordig nog maar weinig wat niet geprobeerd wordt. De highball dient hierin als ultieme vertaalslag naar de gast. Alle lastige technieken die de bartender toepast komen uiteindelijk samen in een cocktail met slechts drie ingrediënten, iets wat de gast altijd kan begrijpen en waarderen.


De Deciao Higball Collection bestaat uit recepturen die uitgaan van het simplisme van de highball. Deciao speelt in de recepturen altijd de rol van ‘mixer’. De smaken van Deciao gaan in de highballs hand in hand met verschillende basisdranken en garneringen. Zo ontstaan er per smaak een aantal ‘perfect serves’. Dit houdt in dat wij deze smaakcombinaties bedacht en getest hebben. Natuurlijk ben je vrij om zelf ook te experimenteren, mocht iets tofs bedacht hebben dan kan je ons altijd contacteren en wie weet staat jouw recept hier straks tussen.


De Deciao Highball Collection wordt een groeiende verzameling heerlijke en simpele recepten om thuis van Deciao cocktails te genieten.


Deciao Fall in Love X Mezcal

35 ml mezcal (bijvoorbeeld Espadin)

½ blikje Deciao Fall in Love

Sinaasappelpartje & kaneelstokje


Vul je glas helemaal met ijsblokken, ja echt, helemaal. Schenk de mezcal over het ijs en schenk Deciao Fall in Love hier overheen. Garneer je drankje met een sinaasappelpartje en/of een kaneelstokje. Ben je op zoek naar de juiste mezcal? Mezcal gemaakt van de Espadin agave is heerlijk zoet en rokerig, deze soort gaat het beste samen met de kruidige smaken van de Fall in Love.


Deciao Moscow Mule Chic X Disaronno

35 ml Disaronno

½ blikje Deciao Moscow Mule Chic

Sinaasappelpartje


Vul je glas met ijsblokken en zorg dat er geen blokje meer bij kan. Schenk de Disaronno over het ijs en schenk Deciao Moscow Mule Chic hier overheen. Garneer je drankje met een sinaasappelpartje. De heerlijke zoete en volle smaak van Disaronno gaat perfect smaken met de frisse gember smaak van Deciao Moscow Mule Chic.


Deciao Italian Attitude X Tequila

35 ml tequila blanco (100% agave)

½ blikje Deciao Italian Attitude

Grapefruitpartje


Vul je glas tot de nok met ijsblokken. Schenk de 100% agave tequila over het ijs en schenk Deciao Italian Attitude hier overheen. Garneer je drankje met een grapefruitpartje. Veel mensen hebben slechte herinneringen aan tequila. Vaak komt dit omdat ze niet de juiste tequila kennen. Op een fles goede tequila staat altijd 100% agave vermeld. Als dat op de fles staat is de smaak heerlijk honingachtig en zoet, deze smaak gaat perfect samen met de frisse citrus smaken van Deciao Italian Attitude.15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page