top of page
  • Writer's pictureTroy

HOW IT'S MADE

Geen bullshit: hoe onze smaken tot stand komen

Geen BS, dat is waar Deciao Craft Hard Seltzer voor staat. Wij zijn trots op de manier waarop onze biologische hard seltzer wordt gemaakt en we delen dat proces graag met jullie.


Deciao begon in de garage van Robbert. Bewapend met zo’n 20 brouwemmers voerde hij honderden tests uit met verschillende soorten gist, suiker, water, filters en andere ingrediënten. Het brouwsel wat daar uiteindelijk als beste uitkwam heeft geleid tot de basis van Deciao. Dit is een smaak- en kleurloze basis van 5% alcohol. Toen de basis stond, was het tijd voor de volgende stap: smaak toevoegen.

Het lag voor de hand om hier natuurlijke smaakstoffen voor te gebruiken; veel andere hard seltzers doen dit namelijk ook. Toch kwamen we er al snel achter dat dit voor ons niet de manier was ... We wilden een authentieke smaakbeleving. Na wat speur- en denkwerk kwamen we op het idee om de smaken op basis van alcohol toe te voegen.

Door distillaten en tincturen van de ingrediënten te maken hebben we meer controle op de smaak en authenticiteit van onze hard seltzer. Daarnaast blijven we, door de smaken in alcohol te vangen, dicht bij onze ingrediënten, zijn wij vrij om met smaakcombinaties te experimenteren en bovenal: komen de smaken het beste naar voren.

Deciao Craft Hard Seltzer was born.

testlocatie-eerste-versie-deciao
Testlocatie eerste versies Deciao

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page